Křížení
Re: Křížení
Děvčata, nádherná podívaná.
Ivanko, ta první je nádherná. Je zajimavá. Doufám, že ti vyrostou skvosty.
Ivanko, krásný začátek.
Ivanko, povedly se! Šťastnou ruku v křížení a krásný bastlíky! Hip a hurá českýmu křížení všech gesnerek. 

Holky, dík. Mám taky radost. Mám ještě asi 60 semenáčků. Pokusím se jich přivést ke květu co nejvíc. Rozsadila jsem je teprve nedávno a ubytovala v kuchyni na stole. Mají tam hodně světla. Ale až se manžel vrátí z chaty, budou muset zpátky ke mně do pokoje. A tady je to s místem u okna horší. No, doufám, že je na chatě hezky a není důvod k návratu. 
Ivanko, máš můj obdiv.
Také něco přidám. Květ nijak výjimečný, ale pro zajímavost, co všechno může vykvést z křížení achimenes x smithiantha. Je z loňských pokusů. Ty letošní jsou ještě mrňata, nebo schovaný v semínkách.
Také něco přidám. Květ nijak výjimečný, ale pro zajímavost, co všechno může vykvést z křížení achimenes x smithiantha. Je z loňských pokusů. Ty letošní jsou ještě mrňata, nebo schovaný v semínkách.
Jseš pašák, že se ti to povidlo. Já zkoušela onehdá fušovat do ranku Serže, ale nula od nuly pošla. Tak zůstanu u střípků :))). Možná dám i minisinnni, ale to až jak s mima budu umět. Jestli je dotlačím ke kvetení.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Jani, já loni opylila minisinni, semeníky uzrály, ale nic v nich nebylo.
Tak to budem, kočkodane, zkoušet dál. :)))))
Nic nás nedostane do kolen. :)))))
Nic nás nedostane do kolen. :)))))Re: Křížení
Miloši, pěkná. Hned bych ji křížil dál. Holky, a s těmi mini sinni vám držím pěsti. Mně to třeba s nimi a se saintpauliemi nějak nejde. 

S těmi uzrálými, ale prázdnými semeníky mám také zkušenost. Když jsem je ale rozemnul a pod lupou prohlédl, sem tam nějaké semínko bylo. V substrátu vyklíčila 3 a dospělosti se dožily pouze 2 rostlinky, ale stály za to. Jednalo se konkrétně o xAchimenanthu Northwood's Sunburst.
Pepíno, jak jsem je tak na fotkách vočumovala, tak mají klasickou bliznu (fertilní) jako strípci. Tak si myslím, možná bláhově, že by to mohlo jít. Nikde jsem nemohla najít sp. Voloshka. Jen na nějakým ruským webu byla kytka Voloshka vedená jako gloxinka. Plná, fialová. A taky ten kříženec Gill Isabelle x Ice Ripples nemá nikde foto. Ono je to jedno, jen tak jestli nemáš povědomost o tom, jakou má barvu. :) Pokud něco víš, písni to do singošek.
Janinko, Voloshku jsi našla správně - to, čemu se běžně říká gloxínie nebo taky floristické gloxínie, jsou ve skutečnosti sinningie - hybridy botanického druhu Sinningia speciosa.
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
... jé, a voloshka je ukrajinsky chrpa! Rusky je to vasilëk - a taky je gloxka Vasil'kovoe Leto a fialka EK-Vasil'kovoe Leto... :-)
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Hani, jsi satanáš, kterej všechno najde. :))) Díky!!!
Nenajde... - ten kříženec, co píšeš, mi neříká vůbec nic, dokonce ani sami rodičové...? :-(
korektor.cz
korektor.cz
Zatímco Rusalka kvete
div se nepřetrhne a její květy měří až 6 cm, Rusalčiny sestry jsou nějaké jiné.
IR-Rusalka
a její sestry
div se nepřetrhne a její květy měří až 6 cm, Rusalčiny sestry jsou nějaké jiné.
IR-Rusalka
a její sestry

.