Smithiantha
Re: Smithiantha
Možná jsem tu pokládán za smithiantího průkopníka, ale já se v těch mrchách taky moc nevyznám. Jednu sezónu jsou kompaktní a poslušně vykvetou v létě a rok na to se vytáhnou a s kvetením čekají na Vánoce. Podmínky mají u mě pořád stejné.
Jen si myslím, že mají opravdu rády vlhký vzduch. Ve skleníku budou hezčí a zdravější. Pokud se jim listy poškodí sluníčkem nebo suchem, snadno je napadnou plísně. To se mi stalo letos taky. S ukončením sezóny se mi vyplatilo nespěchat, nemusí mít ještě vytvořené rhizomy. Kvetou v pohodě i v listopadu a prosinci, ale poblíž radiátorů trpí suchým vzduchem a shazují poupata.
Jen si myslím, že mají opravdu rády vlhký vzduch. Ve skleníku budou hezčí a zdravější. Pokud se jim listy poškodí sluníčkem nebo suchem, snadno je napadnou plísně. To se mi stalo letos taky. S ukončením sezóny se mi vyplatilo nespěchat, nemusí mít ještě vytvořené rhizomy. Kvetou v pohodě i v listopadu a prosinci, ale poblíž radiátorů trpí suchým vzduchem a shazují poupata.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
No, já je mám teda už skoro celé obsypané plísní. Tak jsem je chtěla už zlikvidovat, ale když se mršky nesnažej.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Takovou plesnivou sezónu, jako byla ta letošní, jsem snad nezažil. I achíky to postihlo. Postřik nemají ty sametové listy moc rády. Dělají se jim na nich potom rezatý fleky. Příští rok snad bude líp! 

- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Na achimenesech jsem ji neměla, jen až teď ke konci na pár. A taky na jedné sinningii, co má hodně chlupatý kmínek.
Já měla padlísa jen na strepsech, a teď je pár flekáčů i na smitoších od Miloše. Stejně ale už jdou na odpočinek.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Tak to já letos snad na strepsech žádnou neměla. Loni jo a celkem hodně.
Ten Janinčin je asi taky ten hybrid Sunny Day x unknown, ne?
A není to taky to ono, co má Babetta (na minulé stránce)?
A není to taky to ono, co má Babetta (na minulé stránce)?
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Hani, taky mě to napadlo, hned jak jsem Sunny Day x unknown viděla, a je mi ten název povědomý.
Ano, Hani, pravdu máš. Já byla jen líná to napsat celý. Sypu si popel. :)))))
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Dokonce jsem si tu smithianthu Sunny Day x unknown vyfotila a popsala na fotce, když ještě nekvetla. Pak jsem foto nemohla najít, tak už mám jasno.
- petrei
- Kontaktovat uživatele:
Jani, ta smitoška Little One je teda karasavice. 

Petře, mám ji od Mildy. :) Žebrej, nebo ti nechám hryzom, jestli se okotí. :))))
Opět nádherná podívaná, parádní květy.
Little One mi zrovna nakvétá. Rhizomky pro Petra budou. Jani, mně rezervuj prosím Junko (bílo-oranžová), je to nižší hybrid a mně vychcípnul hnedka začátkem sezóny.
- petrei
- Kontaktovat uživatele:
No jo, Milda je náš vrchní smithošník. 

Smithonoš... :-)
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Tady je dneska legrace. 

V tom případku pro mě Smiťák. :)))))))
Miloši, toho junáka budeš muset splašit jinde, neboť odešel na odpočinek, aniž po sobě něco zanechal. :(( Je mi líto. Asi se mu u mě nelíbí, na rozdíl od ostatních.
Miloši, toho junáka budeš muset splašit jinde, neboť odešel na odpočinek, aniž po sobě něco zanechal. :(( Je mi líto. Asi se mu u mě nelíbí, na rozdíl od ostatních.
Mildo, ty ti dávají jména.