Čo nám práve... (slina přinese :-)
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Dobré ráno, 8 °C a inverze. Mějte pěkný den. 

Hezký den, tak u nás jen 4 °C, taky mlha.
- AnnaZ
- Kontaktovat uživatele:
Na Vysočině 7 °C a prší.
Přeji všem pěkný den. 
Přeji všem pěkný den. 
U nás zase prší a prší.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Jo jo, vždy si vzpomenu na výrok pana Kemra...
Přeji vám pěkný den.
Přeji vám pěkný den.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den. Dneska sice nekemří, ale vypadá to, že ano, je hrozná vlhkost. Myslím, že oproti včerejšku je tepleji. Krásný den.
Jsme na tom stejně. Šedivo, vlhko a hnusno. Takový podzim nebrat.
U nás už vysvitlo
, ale brzy zhasne, krásný den všem.
, ale brzy zhasne, krásný den všem.Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
V Brně je také šedivo a vlhko.
Dobré ráno, u nás jsou 4 °C a je polojasno, snad už bude lépe.
Mějte krásný den.
Mějte krásný den.

Holky, kluci, já zas dneska vidím rudě! A schválně, kdo uhodne, kvůli komu/čemu?
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Zprávy jsem dneska ještě nečetla (teď jsem to dohnala - hm, asi bude potřeba víc pondělních Albertovů... :-/).
Takže nene, můj dnešní (ale dá se říct tradiční) spouštěč rudé clony je jiný...
Takže nene, můj dnešní (ale dá se říct tradiční) spouštěč rudé clony je jiný...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Hani, nadzvedla tě Česká pošta? Tak nemlž a pověz! 

No jasně! Evergreen, který nezklame...Vydražila jsem koncem října fialky ve Švédsku - trochu jsme se s prodejcem dohadovali, než mi poslal celý SWIFT (poslal mi jen 8místný a mně nešel odeslat příkaz, banka trvala na 11místném - poslední tři znaky určují konkrétní pobočku a některé banky to asi nepoužívají, takže nakonec se tam doplnilo jen XXX) - no a jak už jsem chtěla, aby už to konečně odešlo, tak jsem - já blb - zapomněla nastavit měnu. Takže odešla sice správná částka, ale v korunách českých místo švédských :-(.
No a dál už ta pošta:
1a) Zbytek peněz jsem riskla v obálce, doporučeně, abych neplatila další dvě stovky za druhý příkaz. Peníze došly, jen já o tom do včerejška nevěděla... Na sledování zásilek totiž končí zápis 3. 11. dvěma hláškami - nejdřív, že zásilka došla do země určení, a následně zpracovávání zásilky v TRANZITNÍ ZEMI! Tak jsem z toho nebyla moudrá, ale čekám a čekám, že tam snad nakonec napíšou doručeno. Nic. Švéd se taky neozýval... a já mu nechtěla psát, aby neměl pocit, že ho teď honím, když předtím jsem to sama zdržela. No tak až včera jsem nahodila stránky švédské pošty a dozvěděla se, že doručeno 5. 11. Ti naši imbecilové tam ani nemůžou napsat dál už ti nic neřeknem, hledej, šmudlo!
No... tak mi aspoň spad kámen ze srdce - snad kdyby peníze nebyly v pořádku, ozval by se.
1b) Dneska odcházím do práce a vytáhnu ze schránky "opakovanou" výzvu k zásilce, která leží na poště už 10 dní!!! A vím naprosto jistě, že jiná výzva nepřišla, neb klíč od schránky mám jenom já sama (plus možná ten, kdo našel moje klíče, které jsem ztratila na jaře cestou na burzu - tam byl druhý).
Nějaké listí teda uhnilo, ale při troše štěstí to snad fialky přežijou... :-/
2) V úterý mi e-shop posílal balík. Granule a kočkolit. Klasika balík do ruky (tj. s GARANTOVANÝM doručením "následující pracovní den po podání" - kdybyste někdo nevěděl ;-):
- 18. 11. v 10:53 e-mail e-shop - posláno (i s číslem zásilky - nekecají!)
ve 21:57 e-mail pošta - převzali jsme...
- 19. 11. - sledování zásilky - příprava k doručení (čas tam zásadně neuvádějí, ale když jsem šla večer v 9 z práce, ještě to tam nebylo); jinak ticho po pěšině
- 20. 11. před mým odchodem z domova (cca v 11 hodin!) - nic nového
v 11:23 SMS pošta - ... dne 20. 11. Vam budeme dorucovat...
v 11:41 e-mail pošta - ... Vaše zásilka ... Vám bude doručována dne 20.11.2014...
Doma je celý den skorosnacha (hlídala ještě jednu zásilku od jiného dopravce), peníze jsem tam na to prozřetelně nechala - a co? Doplňte si sami, já bych musela být hodně sprostá... :-(
korektor.cz
korektor.cz
Jauvajs! To se ti tedy nedivím. Zrovna jsem v Novinkách četla, že chtějí většinu poboček přehodit na franšízu. To bude na venkově teprve binec. Nejhorší je, že tu blbou Počtu ze života nevymažeš. Leda by sis pro všechno dojela. A to je blbost. Takže nezbývá než zatnout zubiska a, jak jsi psala, hledej, šmudlo! 

No, jak jsem včera hledala, tak jsem taky narazila na zajímavý článek, jak funguje pošta v tom Švédsku - zavedli tam tenhle systém už v roce 2003 (ten článek je čerstvě z toho prvního roku, možná nějaké dětské nemoci už to teď může mít za sebou, nevím)... Např. ten můj Švéd si tu obálku přebíral v "Rinkeby Tobak och Spel" (... tabák a hry ;-).
http://www.infofila.cz/svedsko-zeme-bez-posty-r-2-c-154 + v komentáři otázka (i odpověď ;-) na doručování
http://www.infofila.cz/svedsko-zeme-bez-posty-r-2-c-154 + v komentáři otázka (i odpověď ;-) na doručování
korektor.cz
korektor.cz
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Je sice večer, ale i tak se hlásím, že jsem tu a počasí stálo za starou bačkoru.
Hani, to je na pecku mezi oči. S poštou mám taky své zkušenosti, i když v takovém stadiu jako ty asi neee. Třikrát jsem posílala balíček na jih Čech jako balíček do ruky. Jasně, že měla pošta zpoždění. Naposledy už jsem se nakrkla a šla na poštu reklamovat dodání. Trvalo to týden než mi těch pár korun za službu vrátili. Nešlo o ty drobné, ale o princip.
Mějte krásný zbytek dne.
Hani, to je na pecku mezi oči. S poštou mám taky své zkušenosti, i když v takovém stadiu jako ty asi neee. Třikrát jsem posílala balíček na jih Čech jako balíček do ruky. Jasně, že měla pošta zpoždění. Naposledy už jsem se nakrkla a šla na poštu reklamovat dodání. Trvalo to týden než mi těch pár korun za službu vrátili. Nešlo o ty drobné, ale o princip.
Mějte krásný zbytek dne.
- Čejka
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle mně nedá, abych si nepřihřála svoji polívčičku, já jsem s naší poštou za letošek v mínusu zhruba tři tisíce za nedoručené zásilky, poslední byl vydražený strepsík na eBayi z Anglie, jak to pošlou "obyčejně", bez čísla pro sledování, tak se ztratí skoro pravidelně, když o něco opravdu nechci přijít, tak poprosím prodejce o zaslání s číslem, což je z Anglie asi 10 liber, ale pořád lepší, než když se to ztratí úplně, na poště mně vysvětlili, že balík, který nemá číslo, prostě nenajdou. Loni mně jeden balík z Anglie ležel na poště měsíc, potom jsem ve schránce našla výzvu k vyzvednutí a hrozně se divili, že si pro něj nejdu, jak jsem asi měla, když jsem ani netušila, že tam leží. A co se týká sledování, hledám to tady http://globaltracktrace.ptc.post/gtt.web/.