Křížení
Re: Křížení
Kdo ví, kdo jsou babičky, dědové, prababičky, pradědové... :-)
Škoda, že se tohle víc nezveřejňuje, bylo by zajímavé projít si rodokmen a porovnat ty výsledky.
Škoda, že se tohle víc nezveřejňuje, bylo by zajímavé projít si rodokmen a porovnat ty výsledky.
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Petře, taky mi ty listy připomínaly kohlerii Silver Feather.
Já mám zkušenost, že u těchhle kytek můžeme čekat při křížení cokoliv. Už byly tolikrát prokřížené, že se objeví znaky z pátýho kolena. Nejsou podobné ani jednomu z rodičů a myslím si, že uveřejnění přímých rodičů už nemá žádnou vypovídací hodnotu.
Já mám zkušenost, že u těchhle kytek můžeme čekat při křížení cokoliv. Už byly tolikrát prokřížené, že se objeví znaky z pátýho kolena. Nejsou podobné ani jednomu z rodičů a myslím si, že uveřejnění přímých rodičů už nemá žádnou vypovídací hodnotu.

Myslím, že nemáš zas tak pravdu - protože kdybys totéž znal i u těch rodičů, můžeš jít dál... časem už by to mohlo být i přes několik generací. Jasně že spousta rodičů (hlavně tedy otců) může být a taky by bylo neznámých, ale stejně by to bylo určitě zajímavé...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Mám další květy z křížení kohlerií (Ingrid x (K. warszewiczii x K. amabilis)).
Tady se dá říct, že ta vlevo má listy po K. amabilis a květ po Ingrid, možná žlutá sírovější po K. warszewiczii.
U té vpravo květ přechází do vínové (nebo jak to popsat) po K. amabilis.
Ale kohlerie jsou velmi proměnlivé, dle teploty apod.
Tady se dá říct, že ta vlevo má listy po K. amabilis a květ po Ingrid, možná žlutá sírovější po K. warszewiczii.
U té vpravo květ přechází do vínové (nebo jak to popsat) po K. amabilis.
Ale kohlerie jsou velmi proměnlivé, dle teploty apod.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Dotaz. Chci nakřížit minifialku IM-Chimpy. Může se mini křížit se standardem, nebo musí být zas mini? A když chci, aby vznikla většina mladých chimér, je lepší šmrncnout ji zas chimérou?
Ivčo, křížit můžeš i s velkými AF, a chiméra s chimérou ti nemusí dát vůbec chimérovatý děti - spíše to bude velká náhoda, když vyjdou, to už mi tu někdy v létě odpovídala Hanka. 

Jo jo, Ivi, je to přesně tak - chimérovitost je jenom náhodná, je to hříčka přírody a není dědičná.
A pokud budeš křížit mini a standard, tak malý vzrůst je dominantní - měla bys dostat potomstvo buď stopro dominantní (= prcky), nebo půl na půl dominantní a recesivní. Když zkřížíš mini x mini, může být buď zase stopro dominantní, anebo 75 % dominantních a 25 % recesivních (tj. velkých)... :-)
A pokud budeš křížit mini a standard, tak malý vzrůst je dominantní - měla bys dostat potomstvo buď stopro dominantní (= prcky), nebo půl na půl dominantní a recesivní. Když zkřížíš mini x mini, může být buď zase stopro dominantní, anebo 75 % dominantních a 25 % recesivních (tj. velkých)... :-)
korektor.cz
korektor.cz
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju. Super. Vyzkusíme a uvidíme. Taky můžu mít kulový. 

I tak móžno... ;-) 

korektor.cz
korektor.cz
Rozkvetl další hybrid z křížení kohlerií Ingrid x MM's Bobina (K. warszewiczii x K. amabilis). Má takové střapaté okraje květů, jinak je zase jedna z těch stovek žluto-červených puntíkatých potvor.
Naposledy upravil(a) HankaP dne pon 22. pro 2014 6:17:27, celkem upraveno 1 x.
Důvod: ... doplněn název
Důvod: ... doplněn název
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Náááhodou moc pěkná potvora. Já dnes taky pylnila - IM-Chimpy x Ma's Midnight Spell. Tak jsem zvědavá, zda a co z toho bude. 

Miloši, nepřidals tam trochu alsobie?
Mildo, tak s tím šmahemodsouzením prrr. :) Právě ty okraje ji totálně odlišují od všech, a jen se modli, aby jí to zůstalo! Podle mě je velice hezká. A že je - zase - žluto-puntíkatá jí na kráse neubírá! Howgh. Domluvil jsem.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Milošku, ta je opravdu moc krásná. Puntíkatou se žlutou barvou, to já můůůžu!
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Jo, teď jsem si vzpomněla, takové střapky má i Yf's Lucica.
Ivo, ať ti to vyjde s těma fialama. Jim zraje semeník snad až půl roku podle Jamrišky? To chce trpělivost a mládí, ty máš určitě oboje. Já u těch svých nefialkových na jaře opylím, v létě vyseju a v zimě kvetu.
(Já jsem tu střapatou už taky viděl, jen jsem nemohl vzpomenout kde.)
Jani, očekával jsem modrou plnokvětou a zase nic. Nediv se, že jsem už alergický na ty červené puntíky. Tak snad příště.
(Já jsem tu střapatou už taky viděl, jen jsem nemohl vzpomenout kde.)
Jani, očekával jsem modrou plnokvětou a zase nic. Nediv se, že jsem už alergický na ty červené puntíky. Tak snad příště.

Bať, bať. Trpělivost růže přináší. :)Třeba ti donese i modrou potvoru. Ale byla by to bomba! Existuje vůbec něco, v tomhle,v modré barvě? 

Já o žádné modré nebo do modra nevím, ale prý se má namáčet v modrém inkoustu pyl (modré puntíky) nebo blizna (modré pozadí), tak to zkouším.