Zahrada
Re: Zahrada
Však říkám, je to guláš. :-)
Ale vážně - některé zdroje (včetně BioLib.cz) ho řadí jen jako hnědou formu křemenáče osikového - tak možná proto...?
Ale vážně - některé zdroje (včetně BioLib.cz) ho řadí jen jako hnědou formu křemenáče osikového - tak možná proto...?
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Tak hlavně, aby začaly růst. Je mi jedno, jestli ten, nebo ten. 

No, hlavně aby rostly ty jedlé...
Ahojky - chtěla jsem napsat při pátečku, ale to bude až zítra.
Ahojky - chtěla jsem napsat při pátečku, ale to bude až zítra.

Llidičkové moji milí, mám dotaz. Manžel se teď, když děláme kolem baráku zámkovku a jezdí tam i bagr, prostě rozhodl, že srovná pozemek. Ještě zpod základů a zpod příjezdovky jsme měli za barákem obrovský kopec hlíny. Včera už třetinu nechal bagrem rozvézt (mmch. mi "schoval" jahodníky - je fakt, že tam bylo hryzcema prokousáno, takže jahody skomíraly) a v pondělí se chystá na zbytek. Problém je ale v tom, že to chce zvednout i v oblasti, kde mám mé okrasné záhonky. Na nich mám venkovní ibišky, floxy, okrasné trávy, modřence, karafiátky. Prostě takovou směsku. Můžu tyto kytky vyrýpnout ze země a po vyrovnání pozemku (bylo by to tak nejpozději do týdne) opět zasadit? Resp. u kterých kytek se v žádném případě nedoporučuje v tomhle období přesazování??? Měla jsem za to, že mi to na daných dvou místech zůstane, ale ho.no, ho.no, zlatá rybko.
Díky za reakce.
Díky za reakce.
Mikčo, já bych to tedy riskla. :) Pokud nemrzne a půda je vlhká (a bude provzdušněná), tak si myslím, že to v pohodě dají. Jen udělej dostatečně velké baly a aby nevyschly, hoď na ně fólii, nebo je do ní zabal. Myslím, že některé (trávy atd.) ani nepoznají, co se dělo. Floxy se dají dělit i na podzim, víc opatrnosti a pečlivosti bude vyžadovat ibich. Ještě není tak pozdě, a má se na pár dní oteplit.
Já se taky chystám, že teprve budu sadit. Čekala jsem, až trochu zaprší, dříve se fakt nedalo do země kopnout. A dokud není zmrzlo, sadit se může (zatím ještě ani nepředpovídají nějaké prudké ochlazení).
Děkuji za potěšující zprávy. Pro jistotu tedy vykopu s větším balem, abych něco nepohnojila.
Zrovna tedy okrasné trávy se na podzim přesazovat nemají.
Ale ber mě jako záložní záhon. :-)
Ale ber mě jako záložní záhon. :-)
Babetta píše:Máme stromek na zahradě, tak je to bezpečně černá jeřabina. ... Už sháním recepty, co bych z ní nadělala...
Ahoj, je výborná v pečenom čaji a usušiť do čaju, celú zimu máš zásobu céčka.
Po dlouhé době jsem se byla podívat na zahradě. Není to jako u Evušky, talovíny se teprve hrabou ze země, čemeřice se pomalu rozvíjí a ta, která pár kvítků otevřela, je měla rezavé - omrzlé. Sněženky začínají kvést, ale z fotky je patrné, že úspěšně roste plevel.
U nás sice kvetou talovíny, ale sněženky se nějak zarazily. Ty u vás jsou už pěkné.
To u nás nekvete vůbec nic,leda tak za oknem :))))))
Včera bylo krásně, tak mě manžel odvezl na zahrádku. Myslela jsem si, že toho nafotím víc, ale ještě se kytičky móóc nesnaží.
Kosatečky
Čemeřice
Primulka (uloupla jsem si kousek loni na jaře na zahradě u bráchy v Nové Dubnici)
Talovín
Kosatečky
Čemeřice
Primulka (uloupla jsem si kousek loni na jaře na zahradě u bráchy v Nové Dubnici)
Talovín
Helo, krása, jaro už je za rohem. Já tu Luďkovi říkám, že u vás už kvetou kosatečky. A prý, abych taky vystrčila nos z baráku, abych viděla, co se děje ve světě, že nám kvetou taky. Tak to budu muset jít omrknout. Ale já tam chodím, jen z druhé strany, na "moje", a kosatečky jsou na jiné straně, tak jsem tam jen prolítla.
Helenko, nádhera, já bych teď tak akorát mohla nafotit bílou plochu. Tak nám tu napadalo trochu sněhu, ale vypadá to na pohled taky hezky.
Ahojky, Heli, krásně ti to kvete.
Holky, dá se sněženky umořit? Respektive jsou citlivé na nějaké prostředí? Měla jsem kousek od Ivanky, bohužel letos jsem si nevšimla, že by vyrazily (loni kvetly jen 3 květy)...
Holky, dá se sněženky umořit? Respektive jsou citlivé na nějaké prostředí? Měla jsem kousek od Ivanky, bohužel letos jsem si nevšimla, že by vyrazily (loni kvetly jen 3 květy)...
Mohly uhnít, nebo ti to něco sežralo. Myslím, že hryzce znáš. :-)
Třeba na narcisy leze nějaká mrcha, vyžere to úplně cibuli - http://www.agromanual.cz/cz/atlas/skudc ... isova.html.
Ale jestli něco takhle likviduje sněženky, nevím.
Pár cibulek sněženek ti můžu dovézt do Prahy, jestli už budou zatažené.
Třeba na narcisy leze nějaká mrcha, vyžere to úplně cibuli - http://www.agromanual.cz/cz/atlas/skudc ... isova.html.
Ale jestli něco takhle likviduje sněženky, nevím.
Pár cibulek sněženek ti můžu dovézt do Prahy, jestli už budou zatažené.
Tak narcisy jsou OK, už začínají vykukovat, tak jen doufám, že neuhnijí pod tím množstvím vody.
Evi, do Prahy na 99,9 % nejedu, jsi hodná.
Evi, do Prahy na 99,9 % nejedu, jsi hodná.
Sluníčko mě opět vytáhlo na zahrádku, tak jsem se trochu potěšila.
Krokusky
Puškinie
Irisky
Podléšky bílé
Podléšky modré
... růžové jsou teprve v poupátkách
Sasanky
Vysemeněné penízky prorůstají do penstemonu a delospermy
Krokusky
Puškinie
Irisky
Podléšky bílé